Stralen, spuiten en poedercoaten

Huizinga Stitswerd beschikt over meerdere, grote straal-, spuit- en poedercoat cabines. Hiermee kunnen wij objecten van klein tot groot verwerken van begin tot eindproduct, afgewerkt met een eenvoudige ééncomponent verf, maar ook complexe en zware industriecoatings.

Daarnaast beschikken wij over een werpstraler, waarmee we snel en kostenefficiënt grote hoeveelheden kunnen verwerken. Alle onderdelen die wij verwerken kunnen vervolgens worden afgewerkt met een robuuste laklaag of poedercoating om weer jarenlang mee te kunnen gaan.

Onze straal-, spuit- en poedercoat mogelijkheden

Niets is ons te gek, van het seriematig verwerken van grote partijen damwanden tot specifieke klussen als een restauratie van een old-timer chassis, ons materieel zorgt ervoor dat wij alles aan kunnen.

Van kleine tot (zeer) grote objecten

In zowel onze straalcabine (8 bij 22 bij 10 meter) alsook onze drie spuitcabines (tot 7,5 bij 20 bij 5,5 meter) kunnen wij kleine tot zeer grote objecten verwerken.

Specialistisch of seriematig

Of het nu om grote partijen seriematig straal- of spuitwerk gaat, of juist een specialistische klus, wij verwerken alles zonder problemen. We geven u daarvoor graag een passend advies.

Nieuw: poedercoaten

Nieuw in onze dienstverlening is de mogelijkheid om objecten of onderdelen te poedercoaten. Dat doen we milieuvriendelijk door onze eigen zonne-energie te gebruiken voor de oven (van 6 bij 2 bij 2 meter).

Spuithal

Onze spuithal bestaat uit drie cabines met de volgende afmetingen:

  • 7,5 bij 20 bij 5,5 meter;
  • 6 bij 20 bij 5,5 meter
  • 4 bij 5 bij 4 meter.

We maken binnen onze moderne spuiterij gebruik van het Traversesysteem. Alle materialen worden hangend aan haken/kettingen gespoten. Hiermee voorkomen we dat er plekken zijn die niet in het spuitproces worden meegenomen. Door deze ophangtechnieken hebben we een spuitcapaciteit van 180 m2. Dit maakt ons bedrijf zeer geschikt voor groot, seriematig spuitwerk.

Daarnaast maken we gebruik van een computersysteem waarmee we kwaliteits-/garantiecertificaten af kunnen geven. Daarop staan de waardes van de parameters vermeld waaronder gewerkt is.

Straalcabine

Voor het stralen maken wij gebruik van een cabine met de afmetingen van 8 bij 22 bij 10 meter. Een zeer ruime cabine dus waardoor keepers en trailers rechtop gestraald kunnen worden waardoor je ook de onderkant van de laadbak goed mee kan stralen. Zelfs kleine onderdelen en materialen kunnen in deze ruimte behandeld worden.

We maken bij dit proces gebruik van fijn garnet, een soort keramisch zand. Dit heeft als groot voordeel dat we geen schade veroorzaken aan de te stralen onderdelen. Dit geldt ook voor ondersteunende onderdelen als rubbers en slangen. Met deze methode kunnen ook aluminium onderdelen gestraald worden, denk aan aluminium kieptrailers.

Werpstraler

Naast onze grote straalcabine hebben wij ook de beschikking over een grote werpstraler (met een doorvoermond van 0,4 bij 1,50 meter). Deze straalmethode wordt onder andere gebruikt voor het ontroesten van staal en het voorbehandelen van diverse legeringen t.b.v. coating of laklaag.

Werpstralen is dé oplossing voor het verwerken van grote(re) hoeveelheden met repeterende afmetingen. Ten opzichte van handmatig stralen is dit proces vele malen sneller en efficiënter.

Poedercoaten

De meest recente toevoeging aan onze dienstverlening is de mogelijkheid om te poedercoaten. In onze poedercoat oven met afmeting van 6 bij 2 bij 2 meter kunnen diverse objecten worden behandeld, zoals staalconstructies, stalen hekwerk(en), landbouwmachines maar ook verlichtingsarmaturen, autovelgen en zelfs fietsframes.

Poedercoaten is een milieuvriendelijk proces en biedt bij de juiste ondergrond of voorbehandeling zeer duurzame bescherming tegen corrosie en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder, zowel telefonisch als per e-mail.