Over Huizinga Stitswerd

Ooit stond op ons perceel aan de Stitswerderweg 30 te Stitswerd een boerderij waar vader Huizinga de veeteelt bedreef. Begin jaren negentig begon zoon Menno hier als aanhangerbouwer.

Inmiddels is Huizinga Stitswerd uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf waar vijftien mensen werkzaam zijn voor opdrachtgevers uit heel Nederland, zoals Oudman Thesinge LMB, Provincie Groningen en Koninklijke Oosterhof Holman.

Historie

In de ruim 25 jaar die wij bestaan heeft Huizinga Stitswerd de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Opgericht in 1994 en in de jaren daarop steeds verder uitgebreid. Zo werd in 1996 gestart met het straal- en spuitwerk voor derden en kwam er in 2007 een tak bij voor chemisch reinigen. In 2010 brak er helaas brand uit in de spuiterij hal, maar al een jaar later was de bouw van de nieuwe spuithal gereed en in gebruik. In de daarop volgende jaren zijn een constructie- en chemie hal toegevoegd (2012), een loon en recycle tak toegevoegd (2018) en is er vanaf 2022 ook een werpstraler. De nieuwste ontwikkeling is een poedercoat oven, die in 2023 gereed voor gebruik zal zijn.

Iets wat Huizinga Stitswerd uniek maakt in de branche is dat wij, als één van de weinigen in heel Nederland, 100% energieneutraal werken. Dat wil zeggen dat wij volledig voorzien in onze eigen energiebehoefte, onder andere door gebruik van zonnepanelen en recycling van houtafval (dat wij zelf verwerken tot houtsnippers).

Ook proberen we via werkpro-projecten een opleidings- en stageplaats te zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of voor mensen met een beperking.

Lees meer
P1020098

In onze grote straalcabine of met onze werpstraler brengen wij het originele materiaal weer terug en kunnen we desgewenst direct spuiten in één van onze drie grote spuitcabines.

Lees meer
Lees meer
CSF05861

In onze grote dompelbaden kunnen wij diverse materialen ontlakken, ontroesten en reinigen. Ideaal voor bijvoorbeeld machine- en auto-onderdelen en ander seriematig staalwerk.

Lees meer
Lees meer
CSF05822

Wij kunnen volledige fabricage of herstel van onder andere aanhangers, diepladers, boottrailers, wipkarren, kisten- en balenwagens verzorgen. Van het laswerk tot volledige afwerking (inclusief laklaag).

Lees meer
Lees meer
20220527_110838

Onder andere sloop- en grondwerkzaamheden, transport werkzaamheden met eigen materieel, verhuur van materieel en personeel en duurzame recycling van houtafval.

Lees meer

Onze klanten

Bekijk hieronder een greep uit onze klantenkring. Wij zijn trots om voor deze klanten te werken, variërend van lokaal tot (inter)nationaal niveau.

logo provincie Groningen-Web-en-social-media (1)
Kon. OH_Logo_2022_groen-oranje (2)
oudman-thesinge