Chemische reiniging van aluminium, verzinkt staal en RVS

Huizinga Stitswerd beschikt over enkele van de grootste dompelbaden van (Noord-)Nederland voor de chemische reiniging van diverse materialen, zoals aluminium, zwart staal, verzinkt staal en roestvrij staal. Chemisch reinigen is over het algemeen een goedkoper en energiezuiniger alternatief voor bijvoorbeeld straalwerk.

Bij chemisch reinigen worden de producten gedurende een bepaalde tijdsduur ondergedompeld in vloeistoffen. Door een chemische reactie zijn deze vloeistoffen ongevaarlijk is voor metaal. Integendeel zelfs. Het zorgt, net als aluminium, voor een dun beschermend laagje. Chemisch reinigen is geschikt voor alle metalen en diverse kunststoffen.

Toepassingen chemisch reinigen

Er zijn diverse toepassingen voor chemisch reinigen, hieronder lichten wij de meest voorkomende toepassingen toe.

Carrosserieƫn en plaatwerk

Chemisch reinigen is uitstekend geschikt om lakken en coatings van een basismateriaal te verwijderen. Bijvoorbeeld (auto) carrosserieƫn, plaatwerk en velgen.

Gereedschap lakinstallaties

Door intensief gebruik kunnen vele laklagen zich hechten aan bijvoorbeeld ophanggereedschap. Wij herstellen ze weer in oospronkelijke staat.

Verkeerd gelakte onderdelen

Reinigen van onjuist of onzorgvuldig gelakte onderdelen of herstel van beschadigde of verouderde bestaande coatings.

Voor het chemisch reinigen van verschillende materialen beschikken wij over een viertal verschillende baden. We hebben een ontlak bad, een beits- en passiveerbad, een fosforteerbad Ć©n een aluminium bad in eigen beheer. Op deze manier is er voor nagenoeg elke materiaal en iedere situatie een mogelijk voor een grondige reiniging. Al deze baden worden maatschappelijk verantwoord warmgestookt met duurzame energie.

Wilt u meer weten over de toepassing van chemisch reinigen voor uw situatie of wilt een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder, zowel telefonisch als per e-mail.